top of page

Pho Bo a asijský street food

"Region jihovýchodní Asie je díky své rozloze a lidnatosti velmi rozmanitý nejen kulturně, ale i v otázce jídla. Seznámíme se s jednotlivými kuchyněmi Malajsie, Thajska, Laosu, Indonésii a především Vietnamu, který je známý svým výborným jídlem. Představíme si netypické suroviny, ale pokusíme se uvařit i z těch, které jsou u nás běžně k dostání. Vneseme kus exotiky do našich kuchyní".

 

Připravíme si:

  • Pho Bo – vietnamská polévka

  • Letní závitky

  • Thajské zelené curry

  • Nudle Pad Thai

  • Syčící placku

  • Dezert z lepkavé rýže

 

Budeme si povídat o:

  • Specifikách kuchyní Malajsie, Indonésie,

  • Thajska, Laosu a Vietnamu

  • Surovinách jednotlivých zemí

  • Druzích curry

  • Asijských bylinkách

  • Asijských dochucovadlech

  • Druzích nudlí

  • Kde nakupovat suroviny 

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • všechny suroviny na vaření

  • zapůjčení zástěry

  • vytištěné recepty

  • nápoje během kurzu

Doplňující informace:

  • kurz je určen pro ty, kteří si oblíbili asijskou kuchyni díky nové vlně bister s (opravdu) vietnamskou kuchyní nebo JV Asii sami navštívili a rádi by se naučili připravovat jídla, která jim tam tolik chutnala.

  • kurz trvá 4 hodiny

  • kapacita 7 lidí (min.5)

  • místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A

  • cena 2600Kč

  • STORNO PODMÍNKY

Chcete zjistit termíny, přihlásit se na kurz nebo koupit dárkový poukaz přímo na tento kurz?
Klikněte na zelené tlačítko a budete přesměrováni do rezervačního systému. 

Ch

Nevíte zda vybrat jako dárek zrovna tento kurz? Kupte dárkový poukaz na kurz dle vlastního výběru obdarovaného.

JAK SE VÁM KURZ LÍBIL

Kurz vaření jsme dostaly s kamarádkou jako dárek k narozeninám od našich milých kolegyň. S Pulpamenem jsme již spoluracovaly dříve - při charitativní akci naší neziskové organizace a poté nám dámy připravily i vynikající catering na náš vánoční večírek.

Polévku Pho mám moc ráda a byla jsem nadšena při představě, že uvidím, jak vzniká. I ostatní pokrmy prezentující asijský street food bylo velmi zajímavé vyzkoušet. Člověk jen nesmí podlehnout předsudkům a nebát se ochutnat něco nového, neotřelého nebo v našich krajích nezvyklého...

Potěšil mě individuální přístup, možnost si vše vyzkoušet, osahat a ochutnat, opravdu autentické ingredience a také osobní vyprávění paní Pavly z jejího pětiměsíčního putování po Asii. My "cestovaly" v přeneseném slova smyslu alespoň ty čtyři hodiny v Pulpamenu - na vlnách zajímavých a originálních chutí, vůní a barev... Děkujeme! Anna a Monika

                                                                                                          - Anna a Monika, Klub Delfín                                                                                                                                                  

Kurz mi představil průřez tradičními pokrmy jednotlivých oblastí jv asie s poutavým vyprávěním lektorky, která sama tyto země procestovala. Velmi pozitivně na mne působil už úvod kurzu, kdy nám lektorka představila jednotlivé země a jejich typické pokrmy a chutě. Společně jsme připravili celkem 7 chodů, při jejichž tvorbě jsme se naučili používat typické suroviny, omáčky a bylinky. Celkově hodnotím kurz velice pozitivně a byl pro mne kvalitním kulinářským zážitkem.

                                                                                                                         - Jiřina Čábelková                                                                                                                                                  

Lektor:

Pavlína Veselá

"Jsem nadšená kuchařka, která po studiu vysoké školy založila Pulpamen a gastronomie se tak stala mojí obživou. Od  té doby jsem se stihla vyučit v oboru kuchař, cestovat 5 měsíců po Asii a založit rodinu. U všeho ale bylo skvělé jídlo, které dle mého tvoří každý den jedinečný. Na kurzech vás naučím recepty, které mají vždy zaručený úspěch u mých hostů."

15380537_1177608055649468_20676240386698
bottom of page