Velikonoční mazance a jidáše
"Když si chci pochutnat na mazancích, upřednostňuji ty domácí. Už jste někdy ochutnali čerstvě upečený mazanec a nebo jidáše? Pokud ano, určitě víte, jaká pochoutka to je a pokud ne, spolu to můžeme lehce napravit. Abyste si i vy doma mohli pochutnávat na čerstvě upečeném velikonočním pečivu."
Termín kurzu
-
15.3. 15:00-19:00
Co se naučíte:
· založíme si spolu těsto
· naučíme se triky, aby se vám pečení dařilo i doma
· připravíme si univerzální těsto na mazance a jeho možné obměny
· upečeme si mazance, mini mazance a jidáše
Připravíme si mazanec a jidáše z kvasu i kvásku:
· základní těsto na mazance
Dále si řekneme:
· jakou používat mouku
· jaké časy a teploty jsou na kynutí optimální
· jak si správně umotat mazanec a další možné podoby velikonočního pečení
· jak péct a jak dlouho
· jak využít zapařování trouby v náš prospěch
· co s případnými zbytky upečeného mazance
Pro koho je kurz určen:
· pro všechny nad 18 let
· pro milovníky domácího kynutého pečení
· pro začátečníky i mírně pokročilé, ani ti více pokročilí se nudit nebudou
· pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet práci s těstem a osahat si jeho strukturu
· pro všechny, kteří pečou a chtějí si vyměnit zkušenosti s podobně laděnými nadšenci pečení
V ceně kurzu je zahrnuto:
· všechny suroviny na pečení
· vytištěné podklady ke kurzu a základní recepty
· zapůjčení zástěry
· nealkoholické nápoje během kurzu
· ochutnávka čerstvě upečeného mazance
· domů si odnesete mazanečky a jidáše, které si spolu upečeme, odnesete si
i kvas Lievito (Pasta) Madre s příběhem, včetně návodu
Co s sebou:
· určitě dobrou náladu
· skleničku na kvas
Doplňující informace:
· kurz trvá cca 4 hodiny
· kapacita 8 osob (minimální počet jsou 4 osoby)
· cena 2600 Kč (zůstává, i přes rostoucí ceny na všech frontách, stejná) -je možné použít Váš dárkový poukaz za 1800 Kč a doplatit zbytek - uveďte v poznámce